Søg i denne blog

fredag den 20. marts 2020

En hurtig karrykål i en tid med Corona

Corona-tid
Det er en underlig tid, vi går igennem lige nu - Corona-tiden - den går vist over i historien som noget helt specielt.
For os her på "Bakken" er det rimelig nemt at holde os for os selv - vi skal handle lidt ind, men ellers behøver vi ikke at komme hjemmefra.
Vi tænker meget på alle dem, der rammes på forskellig vis - det er. jo ikke kun sygdommen, der tager pusten fra folk, det kan også være fyringer fra job, bekymringer over deres nære, det kan være familier, der må være adskilt på grund af karantæner, eller fordi nogen ikke kan komme hjem fra udlandet.
Vi kan kun glædes over, at vores nærmeste ikke er ramt af sygdommen og ej heller på job endnu da - vores ældste barnbarn skal konfirmeres, så hun blev lige lidt "Corona-ramt", men det tager hun rigtig pænt og fornuftigt, og nu glæder vi os sammen med hende til konfirmationen i august måned.

Vores dagligdag
Vi har jo altid selv rådighed over vores tid, så det skulle jo egentlig ikke være så meget anderledes for os, men det er det nu alligevel - vi finder da ud af, at vi normalt har en del ting, vi deltager i og plejer at foretage os, som vi altså holder os fra lige nu  - så der er mere tid at gøre med end ellers 😏
Jeg har f.eks taget mig tid til at lege lidt med udseendet på min blog - den er godt nok blevet grøn 😘
Det var ikke helt med vilje, jeg havde faktisk bare lige en lille ting, jeg vil ændre, men så kom jeg til at klikke et sted, jeg vist ikke skulle og så gik der et par timer med det 😀
Jeg håber, I synes om det  - I må gerne give en melding, hvis skriften er for træls at læse, hvad enten det er typen af bogstaver eller farven, der kan drille.

Jeg kan se på instagram, at mange skiver om, at det er svært at holde kostplaner og man jo ikke kan komme afsted til div. motionsformer - det er faktisk ikke noget problem for mig  - ja motionen den hopper jeg bare let og elegant over og lader som om, det er okay, men det er det bestemt ikke 😖
Kosten kører som ellers -måske endda lidt mere disciplineret, vægten falder en smule, ikke vildt meget, men det går i den rigtige retning.

Koteletter paneret eller hva'
Som jeg før har fortalt, så er der lavet en del om på min livsstil og det går jo også ud over gemalen, fordi han er meget solidarisk og god til at spise det, jeg serverer - nogen gange må han dog forkæles lidt, og det blev han forleden, da vi fik koteletter 😊

Jeg havde taget koteletter op af fryseren og gik og overvejede, hvad jeg skulle lave med dem - og som jeg nogen gange (øh er nogengange mon i et ord😯) gør, så begyndte jeg at taste ind på Lifesum, for at se, hvad prisen vil være i kalorier - og den dag synes jeg simpelthen panerede koteletter var for dyre, det kunne også have været den dag, jeg valgte at bruge de kalorier - men det vil jeg bare ikke den dag, for det kørte lige så godt med min vægt 😇
Men så var det, jeg tænkte, at jeg for en gang skyld måtte lave to forskellige retter, og det vil jeg så lige fortælle,  hvordan man kommer nemt om ved 😊
Jeg skrællede kartofler og gulerødder og panerede koteletter til gemalen og fik det sat over -
så tog jeg den kotelet, jeg skulle have - den vejede 100 gr og det lidt synlige fedt, der var på den, blev skåret af, og den blev skåret i strimler
 - et stykke spidskål 125 gr blev hakket i strimler og et halv blomkål 185 gr og et stykke porre 65 gr blev skåret i tynde skiver og et lille æble 85 gr i tern.
Så kom der lidt olivenolie på panden sammen med noget stødt gul karry, kødet blev lynstegt deri og taget af, så kom grøntsagerne på i nævnte rækkefølge og svitset, så der stadig var god bid i, det hele blev smagt til med salt, tørret koriander og saften af en halv appelsin - det blev bare en rigtig god
KARRYKÅL 
og den portion kostede såmænd kun 
387 kcal
og det smagte rigtig godt 😋

Så vil jeg bare lige slutte dagens indlæg med 
PAS GODT PÅ JER SELV
OG TA' DE HENSYN, DER SKAL TAGES 🙏