Søg i denne blog

tirsdag den 12. marts 2013

Brændstof, bevægelse, begrænsninger, begejstring

.....   Ja, det var hvad jeg hørte Christian Bitz holde foredrag om i aftes.

Det var sjovt og det var berigende - jeg blev klogere :)

Det han fortalte faldt bare i hak med mine tanker om livsstil - ikke mindst snakken om kost. Jeg fik svar på, hvorfor den måde, som jeg forsøger at leve på lige nu, bør lykkes.

I stedet for at sætte forbud og hele tiden skulle sige nej, nej nej - som ikke holder i længden, så lær "Styr dit ja tak" - tænk at manden sagde det - det er jo lige det, jeg forsøger mig med :)

Jeg har vist tidligere skrevet om, at jeg har erfaret, at når jeg får virkelig lækkert mad, så behøver jeg ikke så meget, så kan jeg "nøjes" - det havde han også en forklaring på, nemlig at det handler om at få sine behov dækket - der skal været surt, sødt, salt, bitttert og umami - der skal være noget blødt og sprødt.
Det siger han skulle være muligt at opfylde, hvis man indeler sin tallerken i tre - en halvdel til grønt og frugt, en kvart til fisk, kød, æg osv. og en kvart til pasta, ris, kartofler, brød  - det er princippet, som jeg bruger, men det skal der arbejdes mere på her hos mig.

Han snakkede også om søvnens betydning - ej hvor vil jeg ønske, at jeg kunne sove igennem en hel nat, men jeg høre til "nattetisserne" så jeg får aldrig en hel nats uafbrudt søvn - men jeg kan opnå de 7 -8 timers hvile, hvis jeg ellers vil sørge for at finde min seng lidt før om aftenen :)

Så snakkede han om begejstring - at gøre noget, man virkelig gerne vil og ikke under tvang - det handlede meget om det at bevæge sig. Det er noget, som jeg skal arbejde med - jeg synes, jeg er blevet god til at gøre ting der gør godt for mig, men jeg kan arbejde meget mere med det og jeg skal i alle tilfælde arbejde med meget mere bevægelse.

Sjovt nok, så har jeg kun set Christian Bitz en enkelt gang på Go' morgen Danmark, men jeg vil se, om ikke jeg kan huske at kigge om onsdagen, hvor han er der -  hans intentioner gik nu meget godt i hak med mine :)

Det er nu meget godt at blive rusket lidt op i ind imellem, så man ikke henfalder til gamle dårlig vaner.

1 kommentar:

  1. jeg har aldrig hørt eller set Chr. Bitc, men jeg kan forstå han er en slags kostvejleder,,,,Dejligt hvis han kan hjælpe dig i den rigtige retning uden alt for mange forbud , for de forbud kan da få enhver til at miste modet ,,,,, pøj pøj

    SvarSlet