Søg i denne blog

søndag den 20. august 2017

Hækletøj og tomatsuppe på en regnfuld august-lørdag

Det hosteri bliver ved med at svinge frem og tilbage - bedst som jeg tænker, at nu går det da godt, så begynder jeg igen - igår var det slemt, men en anden type hoste end hidtil, sådan noget rigtig irriterende små hosten, som bare bliver ved og der kan ligesom ikke hostes ordentlig igennem.
Det må vel gå over på et tidspunkt, måske det bare er tålmodighed, der skal til - der står på medicinen, at den først har fuld virkning efter 14 dage, og det er der gået på tirsdag, så jeg håber stadig på, at på onsdag, så er jeg frisk og frejdig igen 😏
Der skal s.. godt nok indhentes noget energi, før jeg kan kaldes frisk og frejdig 😒

Man må jo få det bedste ud af enhver situation, så igår stod den på hjemlig hygge fra morgenstunden af
En kande kaffe, hækletøjet og så lige en møbelreklame - det beskriver meget godt det, som jeg beskæftiger mig mest med for tiden 😊
Jeg hækler kaktus til Laura, vi har i fællesskab fundet inspirationen HER - jeg hækler i lidt andre størrelser, så jeg synes, de kommer til at passe til den potte, de skal i. Laura har selv valgt farverne blandt mit restegarn.

Jeg har fået hæklet låg til svigerdatteren - båndene kunne godt være bedre i matchet, men det løser vi, når jeg igen er klar til at gå i butikker.
Opskriften er egen ide - og som det kan ses, så var udtagningerne ikke helt så jævne i den mørkeblå, som de blev i den lyseblå.
Hæklet låg
Jeg starter med en magisk ring med 6 fastmasker, og tager så 6 masker ud i hver omgang, til der er 60 m, det passer med størrelsen på låget, de skal dække.
Så hækler jeg en omgang i bageste lænke, fortsætter med 3 omgang fm - det passer til kanten på låget.
Nu laves hulrækken til båndet - *1 stangmaske, 1 luftmaske* spring over en maske og gentag omgangen rundt.
Så laves "flæse-kanten" -  i hullet der er opstået til båndet i foregåenden række, hækler jeg 1 fm, 1 stangmaske, 1 dobbeltstangmaske, 1 stangmaske, 1 halvstangmaske, omgangen rundt.


Aftensmad
Der var altså også kun vejr til indendørs sysler, så samvittigheden over bare at sidde der, blev ikke helt skidt.
Aftensmad, det skulle vi jo også ha' - og gemalen han havde været i drivhuset, hvor agurkerne stadig myldrer frem og tomaterne giver pænt, det gør peberfrugterne også, jeg vil gerne have, de skal blive røde, men vi er godt nok begyndt at tage dem grønne, for der er bare mange.
Så sådan en kedelig lørdag midt i august, hvor man burde være udendørs og grille, ja da kom jeg i tanke om, at jeg vil lave tomatsuppe
Så her får du lige opskriften på en
Nem hjemmelavet tomatsuppe
1 løg
1 grøn peberfrugt
2 fed hvidløg
1 stor gulerod
hakkes og svitses i lidt olivenolie
10-12 tomater overhældes med kogende vand og flås
de skæres over og det hårde, hvor stilken har været fjernes
kommer i gryden sammen med en håndfuld krydderurter,
jeg brugte basilikum, merian og lidt timian.
Så tilsatte jeg en halv liter hønsebouillon og lod det stå og små koge i en god times tid.
stilkene fra krydderurterne blev fisket op, stavblenderen blev sat i, og vupti så er der en velsmagende lidt tyk suppe, som jeg kom en flaske madlavningsfløde og ca 100 gr friskost med urter i.
Lod det koge op og smagte til med salt, peber og en lille smule sukker.
Man kan tilsætte alverdens dejlige ting til sådan en tomatsuppe, kylling, rejer, pasta, anden typer af fisk, men vi fik kød- og melboller, for det var det, vi lige havde, og så et stykke brød dertil.
Hvis jeg havde haft noget selleri, det kan være knold eller blad, så var det også kommet med deri.

Ja det var stort set den lørdag, der gik der.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar