Søg i denne blog

onsdag den 9. maj 2012

Tulipaner m.m.

I dag er disse tulipaner sprunget ud
de ligner næsten pæoner - smukke det er de

De står i staudebedet sammen med de her tulipaner,
som bare har de dejligste blade

Og de her står i rosenbedet

Jeg synes bare tulipaner er flotte, jeg har faktisk også nogle få gule, og så kommer der nogle flere mere almindelige i i rød/pink kulør, men de er endnu ikke sprunget ud.
Sjovt nok, så er der dukket 2 pinseliljer op i et bed, aner virkelig ikke, hvor de er kommet fra, for der er ikke blevet plantet nyt i det bed de sidste par år!

I køkkenhaven, der spirer og gror det også, gemalen har haft dækket to rækker kartofler ned og har fjernet overdækningen i dag og se lige, hvad der dukker op
spændende, hvornår vi skal spise de først i år :-)

Og så fik jeg lige øje på den her
Den står inde i et hjørne - lidt ærgerligt, at der lige kom et blad fra hindbærbusken hen over, for der er mange flere blomster deri.

Ja, der spirer og gror derude, vi er omgivet af raps og de gror godt nok stækt, snart er de så høje, at vi kan blive væk inde mellem dem, men lige nu lyser de bare op med deres gule farve og giver en fornemmelse af, at vi er godt henne i foråret og sommeren forhåbentlig snart er på vej.


6 kommentarer:

 1. Rigtig fine tulipaner du har,vi må håbe der ikke kommer mere frost i år, når gamalen har taget dækket af kartoflerne.

  SvarSlet
 2. altså, jeg tør ikke vise Ipsen at du har kartofler der er lå langt fremme allerede ,han har godt nok ikke plast over vores , men alligevel ;O)
  dine tulipaner er vildt bedårende....

  SvarSlet
 3. Tulipaner er bare så smukke
  - ikke mindst sammen med alle de andre forårsblomster.
  Det er en skøn årstid i haven.
  hilsen mona

  SvarSlet
 4. Det er kun 14 dage siden jeg satte vores kartofler, så de er slet ikke kommet op endnu. Til gengæld har jordbærrene blomstret flere uger :-)
  Flotte tulipaner, især dem på det sidste billede.

  SvarSlet
 5. Smukke tulipaner du har - og så forskellige :-) Jeg er også glad for tulipaner, men er ikke altid lige heldig med dem/rådyrene, se bare her:

  http://fruenimidten.blogspot.com/2012/05/beskeden-tulipanfryd-og-en-lille-smule.html

  SvarSlet
 6. Forleden aften sprang gemalen ud og mollede jorden op om de kartofler, der ikke var dækket ned, fordi han hørte, at der kom frost og jeg må nok sige det var heldigt - skulle de varsle frost igen, kan han sætte buerne over igen.
  Selv om vi bor ud til åbne marker og det hænder, at der kommer rådyr omkring, så er de endnu aldrig kommet ind i haven og ej heller i køkkenhaven, som ligger frit ud til marken - måske fordi de kan mærke, at hunden er her! Det er første år, jeg har mange tulipaner, men der kommer helt ikkert flere til næste år.

  SvarSlet