Søg i denne blog

mandag den 20. januar 2020

Jeg har leget med Greeni, grønne vafler, pastinakchips og div. salater

Jeg havde ønsket mig denne bog i fødselsdagsgave og fik den - den er til stor inspiration - jeg må jo stadig erkende, at jeg ikke er særlig god til at følge en opskrift til punkt og prikke, men jeg lader mig inspirere - og i denne bog er der mange skønne billeder og fortællinger om folk, der på den ene eller anden måde arbejder med grøntsager - jeg er bare glad for bogen 😊
 Jeg har prøvet noget nyt for mig
 - efter en opskrift i bogen, nemlig en 
GREENI
Jeg har aldrig været glad for smoothies eller lignende, men det her gik faktisk ret godt, det er lavet på frossen grønkål, broccoli og frisk mango, i opskriften bruges der mandelmælk, men det var jeg for nærig til at købe, da jeg opdagede, at Fakta havde soya- og havremælk på tilbud -  så jeg brugte havremælk, hvilket jeg tidligere kun har prøvet i en kop kaffe - næste gang skal der prøves med soyamælk, som jeg endnu ingen anelse har om smagen af, men det har færre kcal end havremælk har.
Det er et fint mellemmåltid.

Jeg fik et nyt vaffeljern i julegave og har prøvet at lave
havregryn/spinatvafler 
Jeg spiste en til morgenmad 
med et drys revet ost
og jeg prøvede en kold spinatvaffel med friskost 
til eftermiddagskaffen, den var også ret god.

Jeg har også haft gang i salater igen
En gulerodssalt med edamamebønner og mangofrugt
og et drys solsikkekerner ristet i tamari
 
Vi fik det til boller i karry, og da jeg gerne vil spise karrysovs 
undlod jeg vinaigrette til salaten.

Tomatsuppe kogt med 
grøntsager og røde linser, 
tilsat kidneybeans, fintsnittet bladselleri,
porreringe og rejer

Den her salat er lavet på rester fra grøntsagsskuffen 
Jeg synes godt nok, det var en sjov sammenblanding, 
men den blev ret god.
Det er en lille sødkartoffel, 10 rosenkål i kvarter, 
1/2 fennikel og det halve af en meget stor porre i tyndestrimler,
bulgur, en lille rest ristede solsikkekerner
og så en vinaigrette af 
1 stor spsk honning og 
1,25 dl olivenolie.

Rødkålssalat med hindbær og honningglaseret valnødder 
det fik vi til flæskesteg, da sønnike, svigerdatteren, ældste barnebarnet og min mor 
ret impulsiv blev inviteret på flæskesteg
Først svitset rødkålen på panden i lidt olivenolie
og de får et drys salt
og afkøles så lidt
Så vendes der lidt af vinaigretten,
beskrevet under ovenstående salat,
i sammen med 100 gr hindbær,
(hindbær anbefales det at varmebehandle)
Det trækker et par timer
og fik lidt mere vinaigrette
Og blev pyntet med lidt flere hindbær og de
honningglaserede valnødder

Pastinak chips 
Da vi havde venner til aftensmad
prøvede jeg at lave pastinakchips med 
persille, en opskrift fra Sæson.dk
De smagte fantastisk da de var varme,
der står i opskriften, de skal opbevares
i en lufttæt beholder, men jeg begik 
den dumhed at lade dem stå
 uden låg på, så de blev bløde,
men smagte stadig dejlig.
Vi spiste dem sammen med ovnbagte rødbeder til ølbraiseret svinekæber 
(jeg glemte at tage billeder af hele retten)

Jeg bagte squashboller 
og det var så lige en dag, hvor der var mulighed for
at invitere svogerne og svigerinden på eftermiddagskaffe 
Ja, det var lige så impulsivt, 
som da sønnike med flere blev inviteret til aftensmad, 
og det viser vist bare, at jeg igen er ved at få noget mere energi 😏


Og så skal indlægget da lige sluttes af med 
et billede af vores håbefulde yngste barnebarn, Emil på 7 år,
han drømmer om at blive professionel fodboldspiller 😊
Jeg må med skam erkende, at jeg for første gang
 var ude at se ham spille kamp igår,
og mormor her, hun har ikke en dyt forstand på fodbold, 
men hun var skisme imponeret - som han selv siger, 
så kan han "tyre en bold i målet"😍

Der er da vist ikke noget at sige til, 
at jeg ikke fik skrevet på bloggen i den forgangne uge ,
som helt generelt har været en god uge 😊










Ingen kommentarer:

Send en kommentar