Søg i denne blog

tirsdag den 24. april 2018

Udflugt med MacD' salat, minus 15 kg og farsbrød med aubergine

Hvilken herlig morgenstund 😍

Vægten sagde langt om længe Minus 15 kg

Uha som de sidste par uger da også har trukket tænder ud, det var virkelig tiltrængt at komme dertil, og det lykkedes inden 5 mdr. 😇😊

Det er såmænd ikke fordi jeg har gjort noget anderledes, at der nu igen sker noget - af uransaglige årsager, så har den steget, stået stille og er nu langt om længe igen begyndt at falde - sådan er vægtens liv noget for sig selv 😲

Måske det lige var en tur på Mac Donalds, der skulle til - tja, man skal ikke vælge en af de gængse menuer på Mac Donalds, hvis man vil tabe sig, for gør man det, så skal man ikke spise andet den dag, med mindre man har en forbrænding som gemalen har 😏

Jeg valgte den her 
Kylling og humus
ca 460 kcal
Det mættede ganske udmærket, men der er faktisk også en rimelig høj fedtprocent deri - det er vist edmama bønnerne og humusen, der trækker den op. 

Og hvorfor endte vi så på Mac Donald - ja det gjorde vi, fordi gemalen ikke skal frataget alt det, han godt kan li', fordi jeg ikke skal spise det - han er utrolig solidarisk og bakker så godt op - det er ikke ham, der foreslår at spise burgere, det er mig - fordi han fortjener det 💓

Nå jo grunden til, vi endte der, var, at vi havde været på udflugt.
Vi havde været i Tversted, for jeg vil besøge Lykkegård - for dem, der ikke ved det, så er det en Marskendisserbutik. De havde så slet ikke det, jeg gik efter og jeg synes også priserne var i toppen, til at det er genbrug. 
Vi havde taget madpakke med 
pitabrød med æg og tomat
Som det kan ses, så endte vi med at spise den inde i bilen, for der var godt nok lige noget havgus nede ved havet 
Der havde ellers været solskin og fint vejr hele vejen derop og også inde i Tversted - solen skinnede fint mindre end 100 meter oppe af vejen, hvor det Blå ishus ligger og folk stod i kø, for at købe is.

Da vi kørte derfra kørte vi tværs over landet til Sæby, hvor gemalens niece og hendes mand er ved at bygge nyt hus - vi skulle lige kigge, hvor langt de er kommet 😊
De holdt fridag fra byggeriet, men vi fik set huset og så benyttede vi muligheden for et besøg hos gemalens søster - det var så hyggeligt, selv om vi kom uanmeldt, og vi snakkede så længe, at det blev lidt sent på eftermiddagen, før vi satte næsen hjemad.
Vi havde bedyret, at vi ikke skulle på Mac Donald, for der var restemad i køleskabet derhjemme, men da vi nåede frakørslen ved Haverslev, var det for nemt at dreje ind om MacDonald 😐

Nå men det gik altså også med sådan en salat, når den gjorde det ud for aftensmad, men den vil faktisk have haft for mange kcal for mig, hvis det havde været min frokost 😕

Her er markerne ved at være pænt grønne og rådyrerne kan godt li' det, der er sået derpå 😊


I skal da også lige have en opskrift - det er den slags mad, der gør at vi spiser færre kartofler her i huset 
Farsbrød med auberginer og porer
Vær varsom med salten 
1 kg hakket svinekød 7-10% røres med salt,
2 æg,
1 håndfuld persille, et stort løg og 2 fed hvidløg, der er blendet,
40 gr havregryn og 25 gr hvedemel,
½-1 dl vand
lidt peber, stødt spidskommen og stødt koriander.

2 pæne auberginer, skæres i skiver på langs,
saltes og ligger en times tid, tørres af og 
1 lag lægges i et smurt fad, herefter drysses 
med fint skivet porre,
så kommes et lag fars på,
igen auberginer og porer (jeg brugte 2 store porer)
og et lag fars mere
og så kommes der 
ca 500 gr skivede kartofler ovenpå,
som drysses med lidt salt og dryppes med olivenolie.

Fadet kommes i ovnen på 200 gr
efter ca 40 minutter kommes 150 gr revet ost 15% over
og der steges i yderligere 15-20 minutter.

En portion på ca 450 gr giver 486 kcal. - det er en rigelig stor portion til mig, jeg vil spise ca 350 gr og evt. en salat dertil.

2 kommentarer:

 1. Også lige et TILLYKKE her på bloggen!!!
  Det var en skam jeres besøg på Lykkegård ikke var en succes... jeg tænker priserne er blevet skruet op efter de to herrer har været så meget på TV?
  Det er nogle vildt lækre retter du præsenterer, jeg må se om ikke jeg kan komme lidt op i gear og lave andet end de to samme retter igen - og igen - og igen... det er heldigt at vi begge har sådan nogle mænd der bare bakker op!!!
  Apropos, så var jeg slet ikke klar over, at man kan få rigtig mad på MacD...
  Jeg er selv kommet af med 12,9 kilo siden midten af februar... jeg kan takke dig for inspirationen og din jernvilje, det har inspireret mig SÅ meget!!!
  Jeg har selv været inde i en periode, på ca. 2 uger, hvor jeg har taget på og dernæst bare stået stille... Jeg spiste hvedebrød EN dag og det skulle jeg ikke ha' gjort!!! Jeg er simpelthen nødt til at fravælge nogle fødevare for at kunne tabe mig, også selvom jeg ikke kommer over de 1200 kcal/dagen og fordelingen er OK...
  Det er også derfor jeg bli'r hængende i de to retter, som vi er vilde med og som jeg ved virker!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone.
   Hold da op - det er da et vildt flot resultat, du har nået - men du har altid kunne tabe meget hurtigere end jeg kan - tillykke med det :)
   Jeg har som sådan ingen forbud, jeg er indstillet på, at jeg skal leve efter dette koncept resten af mit liv - forskellen fra at være på slankekur og holde vægten bliver kun, at jeg til den tid kan spise en smule mere uden at være på vagt hele tiden.
   Men når det er sagt, så skal det også siges, at jeg kun får meget lidt sukker, og stort set ikke spiser andet end fuldkornsbrød nu, så der er ting, der ikke kommer i min mund - lige som pasta er fuldkorn og er i mindre mængder lige som kartofler og ris :)
   Jeg er alt for glad for mad til at kan nøjes med to forskellige retter - så det kræver hele tiden noget af mig, at regne på kcal og næringsfordeling.

   Slet