Søg i denne blog

lørdag den 6. august 2016

Fridag i Blokhus, agurkesyltning, hygge og tyggegummibobler

Det er jo lidt underligt det her med ferie, nu hvor ingen af os længere skal på arbejde, ja sådan har det været de sidste par måneder, men det var først i mandags, d. 1. august, at gemalen helt og aldeles fratrådte sit job og blev efterlønner, og selvom intet ændrede sig fysisk den dag, så gjorde det vist alligevel lidt psykologisk - der er bare frihed til selvbestemmelse - så vil vi have en fridag, så kan vi tage det og nu bliver der "kun" ferie, hvis vi rejser hjemmefra - kunsten bliver at få skilt dagene af, så vi mærker, at vi har fridage og det hele ikke bare kommer til at køre i en pærevælling :)

Fridag i Blokhus
Igår holdt vi en fridag sammen med gemalens søstre og svogre - det var en hyggelig dag og vi var ualmindelig heldige med vejret.
Da vi kørte hjemmefra regnede det og der var godt nok ikke så meget som en lille blå plet at se på himlen. Vi kørte til Rebild og skulle køre videre sammen med svigerinden og svogeren, og der kunne vi nærmest ikke komme fra den ene bil til den anden uden at blive våde, men da vi kom nord for Limfjorden kunne vi se blå himmel, og inden vi nåede Blokhus, hvor vi skulle mødes med resten af familien, da var himlen blå og solen skinnede :)

Vi gik tur i byen, spiste frokost og gik ned til havet, hvor der faktisk var en del mennesker og der var nogen, der badede - godt nok var vejret blevet rimelig godt, men badevejr, det synes vi nu ikke helt der var - men der var nogle fantastiske skyer ud over havet, og da vi stod og beundrede dette, kom vi til at se, at over os var himlen fuldstændig blå, men ellers var der simpelthen en cirkel af skyer uden omkring os - det er nu ret sjovt at se på sådanne naturfænomener.
Da vi kørte hjemad kunne vi se, at der havde regnet, inden vi nåede Aalborg.
Vi spiste alle til aften hos dem i Rebild - de havde bare forberedt dejlig mad, som vi hyggede os med til det altså var på tide at bryde op, hvis ikke der skulle blive lørdag inden vi nåede hjem - det kunne jeg nu godt have en mistanke om, at det blev inden dem fra Holstebro nåede deres matrikel :)
En helt igennem hyggelig dag var det.

Agurkesyltning
Jeg har syltet agurker her i ugen
Varmsyltet agurkesalat

Mit forsøg på agurker syltet som asier,
de to tomater er vores første røde i år,
ja det vil sige, den allerførste
nappede Frida (hunden).
Vi har kun skoleagurker og de har indtil videre givet rigtig godt, jeg havde knap 4 kg, så jeg måtte gøre noget - sidste år forsøgte jeg mig også med at sylte som asier, men de blev ekstrem stærke - jeg fandt så ud af, at det nok var fordi, jeg havde brugt sådan en krydderiblanding, der var beregnet på 3 l eddike til 1 l eddike - så i år har jeg kun brugt lidt krydderi og mere sukker - jeg har heller ikke haft dem i lage i flere dage inden, men lagde dem i lag med salt i et par timer, og så havde de afgivet en masse væde og blev skyllet godt i koldt vand, før de kom på glas og hældt over med den kogte eddikelage.

Børnebørnenes ferie herhjeemm
Datteren, og børnene holder ferie herhjemme, de har været afsted i badeland i Tyskland tidligere på sommeren - og så er det lige med at få dagene til at gå, når vejret ikke er det bedste, men de har nu lavet mange forskellige ting - de cyklede til Rebild igennem skoven en dag, det synes jeg var imponerende, Nana og Emil er trods alt kun henholdsvis 4 og 6 år - der har været en veninde til Nana og lege og de har været i cirkus Summarum og de har kedet sig på en regnvejrsdag
hvor Nana fik lært at lave bobler med tyggegummi :)
Emil legede og hyggede med morfar 
På mandag skal Nana starte i 0'te klasse, så da skal der struktur på hverdagen igen.

Laura har vi ikke set, siden hun var her på ferie for 3 uger siden - hun har simpelthen fartet landet rundt på ferie, så vi glæder os til at se hende igen og høre om hendes oplevelser :)

5 kommentarer:

 1. Tillykke med helt og holdent at skippe forbindelsen til arbejdsmarkedet for jer...jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det bliver når vi når dertil engang. Jeg forstår godt at det er vigtigt at få gjort forskel på almindelige dage og fridage. Håber det stadig går godt med gemalens helbred!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten - det er en underlig tanke, ikke at skal tilbage til arbejdslivet, men også en skøn tanke at få friheden, glæd dig bare, jeg er helt sikker på, at med dine kreative ideer, så vil du lynhurtigt komme dertil, hvor du ikke forstår, du havde tid at gå på arbejde :)
   Jo tak gemalens helbred er bare blevet rigtig godt efter operationen, han siger selv, at han føler sig 20 år yngre :)

   Slet
 2. Selvom jeg fik knækket min agurkplante ved roden (og tænkte ingen agurker i år) så har jeg plukker utroligt mange, foræret væk, lavet tzatziki i lange baner, agurkesalet og råsyltet både med og uden skæl, samt med og uden kerner. (Jeg skærer dem altid i mindre stykker, agurkerne altså og ikke kernerne ;-) ) Råsyltning er lynhurtigt og godt.
  En dejlig udflugt I har haft, og held med vejret, så kan man heller ikke tillade sig at klage :-) Jeg er sikker på I kan holde liv i den frie nye hverdagsmodel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia - når du skærer i mindre stykker, lægger du dem så i saltlage ?
   Vi har også fået masser af tzatiki, agurk på madder og i salater og haft agurkesalat i køleskabet hele sommeren :)

   Slet
  2. Nej. det hele blandes bare. (Uanset om du bruger squash, augurker, asier er opskriften her:
   1 kg squash/agurker
   500 g sukker
   100 g salt
   5 dl eddike
   (evt. dildskærm)
   Agurker, med eller uden skræl og kernehus, skæres i en cm tykke stykker og lægges i et glas, salt og sukker drysses over, eddiken hældes på. Glasset stilles koldt, men husk at vende agurkerne af og til, så sukker og salt opløses.
   Spiseklare efter 14 dage, og kan holde mange måneder (et år)

   Slet