Søg i denne blog

tirsdag den 12. juli 2016

Laura 9 år og en-dags turist i Skagen

I går legede vi turister sammen med Laura :)
Vi kørte til Skagen -

Vi startede ud på Skagen Kystmuseum - det er et fint sted at tage børn med hen - stedet består af forskellige huse og en mølle og udstillinger om fiskeriet gennem tiderne

Laura og farfar får sig
lige en snak om sagerne
Det fattige fiskerhus,
som kun havde to rum,
nemlig køkken og så stuen,
som også var soverum
Den rige fiskers hus,
som havde både kammer, soveværelse,
stue og køkken


og der var legemuligheder udenfor,
skulle nogen være i tvivl,
så vandt Laura over farmor :)
Der er forskellige aktiviteter for børn,
igår kunne de lave tørfisk


og der er mulighed for indendørs aktiviteter,
Laura tegnede, andre lavede skibe
Sulten skulle stilles
Vi havde jo været tidligt hjemmefra, det tager næsten 2 timer for os, at komme til Skagen, og vi brugte vel 1½ times tid på museet, så nu var vi sultne
Laura har før været i Skagen, så hun vidste lige, hvor på havnen, vi kunne få rødspættefiletter :) 

jeg fik hjemmelavet fish and chips,
det var kulmule i øldej,
Laura og farfar fik fiskefilet med pommes
Dejlig mad og skøn udsigt og vi var bare heldige med vejret lige på det tidspunkt :) 

Da vi havde spist, var det meningen, at vi skulle gå op i byen og se, hvordan de laver bolcher - men vi må, hvis man kan sige sådan, sige, at vi var heldige, for lige da vi var på vej over P-pladsen, hvor vores bil stod, begyndte det at dryppe, og farfar mente så ikke, vi skulle gå derhen - Laura og mig overgav os og hold da nu op, det var heldigt for os - vi nåede lige akkurat, ja Laura knap nok at komme ind i bilen - så blev der åbnet for himmelens sluser :(

Nå men skidt pyt - vi skulle jo også se Bamse museet - så det tog vi da bare, mens det regnede :)
Det blev så bare Laura og mig - farfar fandt en P-plads imens og tog sig et hvil. 
Det er ikke noget stort museum, men det er så fint lavet og en god ting til børnene.
Laura har haft noget om Skagens malerne i skolen, så hun var meget fascineret af opstillingen, der viste Krøyer,der var igang med at male "Hip hip hurra", der var rigtig mange andre flotte og sjove opstillinger, som vi beundrede og går man meget op i gammelt legetøj og bamsernes historie, vil jeg tro, at man kan få meget tid til at gå derinde.

Bolche-butikken
Nu var der så småt blevet tørvejr, så turen gik til bolche-butikken, hvor Laura fik sig kilet ind og se, hvordan de lavede bolcher - jeg stillede mig udenfor, for man stod som sild i en tønde og kunne alligevel ikke se noget - hun kom nu også ud igen i løbet af kort tid, fordi der var for varmt derinde.
Da vi havde fået købt lidt bolcher, fandt vi farfar, som igen havde kørt rundt efter en P-plads og endte med at holde lidt ureglementeret og derfor blev siddende i bilen. 

Grenen tja...
Nu kunne Laura så godt lige tænke sig at komme ud og se Grenen, så vi kørte derud, men der småregnede igen igen og Laura mente absolut ikke, vi skulle spilde penge på at parkere :) :)
Så vi blev enige om, at vi godt kunne sige, at vi havde været ude på grenen. 

Nu satte vi så snuden mod Råbjerg Mile - wow, det havde Laura ikke set før og synes, det var imponerende - hende og farfar tog sig lige en tur op over "sand-dyngen" og så fik farmor lige et lille hvil imens :)

Istid - hjemad 
Nu var klokken blevet mange og det hører sig jo også til med en is på sådan en tur - så jeg foreslog, at vi kørte til Tversted og fik en is i Det Blå Ishus, og det gjorde vi så - og da det gik op for Laura, at hun så også kunne få dyppet tæerne i havet, ja så var det da bare det helt store hit :) 


Det var en fantastisk dejlig dag
i Skagen 
med Laura 

1 kommentar:

  1. Det lyder bestemt også som en dejlig dag, og hvor er Laura dog fornuftig i pengesager. Jeg var ikke klar over der var et bamsemuseum i Skagen, men det er godt nok også mange år siden jeg sidst har været der.
    Jeg ville også vælge kulmulen på menukortet.
    Råbjerg Mile er et sjældent og sjovt naturfænomen. Man kan jo drømme sig til at man er strandet i Saharas ørken. Selvom vi har været der et par gange, kan man jo ikke kende noget af det fra gang til gang. Landskabet ændrer hele tiden karakter. Råbjerg Mile kan sagten slå Grenen op til flere gange ;-)

    SvarSlet