Søg i denne blog

søndag den 31. juli 2016

Fra Tignale over Trimosine til Idrosøen og 3 gange gennem betalingsanlægget for at komme på motorvejen til Sirmione

.....Fortsat ferieberetning

Vi har efterhånden været ved Gardasøen mange gange og der er helt sikkert meget, vi endnu ikke har set, men det betyder også, at vi vender tilbage til steder, vi tidligere har været.
Denne gang skulle vi køre over til Idrosøen, som ligger vest for Gardasøen - altså man skal op over bjergene, for at komme derover.
Vi har tidligere boet ved Idrosøen i nogle dage, men svigerinden og svogeren har ikke været der, så vi synes, de skulle opleve denne tur.

Turen op over Tremosine ned til Tignale
Vi startede med at køre op af bjerget over Tremosine og Tignale, der er de skønneste udsigtssteder - man kører ad små snoede bjergveje, det går op og det går ned, der er skovområder og pludselig er man ude i næsten fladt land, hvor der er landbrugsjord, og nogle steder er vi helt ude ved skråningen ned til Gardasøen og her finder man de mest fantastiske udsigtsposter.
Undervejs et stykke over Limone kommer man til Alpe del Garda - det er en "gårdbutik/mejeri", der ligger derude midt i det hele, du kan se billeder og læse mere om det HER, hvor jeg har beskrevet denne tur og der er billeder fra gemalen og jeg tog turen i 2013.
Vi kom ned til Gardasøen igen ved Gargnano - hvor vi kørte et lille stykke, for igen at dreje fra op mod bjergene og over mod Idrosøen.

Bjergturen til Idrosøen
På denne rute kører man et meget langt stykke langs en opdæmmet sø, det er en meget snoet bjergvej og selv med mine seaband på, blev jeg lidt dårlig undervejs og måtte lige ud og have luft, men vi nåede over på den anden side og fik det smukke syn ud over Idrosøen, som er meget mindre end Gardasøen.
Vi fik fundet ind til byens centrum - ja vi ignorerede GPS'en, da den vil lede os mod centrum, for vi husker tydeligt de bitte små gyder, den ledte os igennem
I 2008 kørte vi ned gennem denne gyde i bil !
Nu kan vi heldigvis stadig huske den "rigtige vej".

Vi fik parkeret bilen og gik så ned til søen og lidt henad, for at finde det sted, som vi for nogle år siden spiste på et par gange.
Det var blevet til et Pizzaria, og vi må sige
de forstår at lave lækre pizzaer
og de har den skønneste udsigt til søen
 Da vi havde spist og nydt udsigten, gik vi hen til byen, hvor der var ret stille, og fandt det hyggelige hotel, som vi i sin tid overnattede på - det er et ældre sted og dengang var der i alle tilfælde ret hyggeligt derinde - vi mindes, hvordan vi havde ligget i sengen og kigget ud på et ganske forfærdelig uvejr, hvor der haglede med store kugler, som vi først meget senere opdage havde bulet taget på vores bil.
Udefra ser det i alle tilfælde ud,
som i 2008 :)
Når turen gennem betalingsanlægget udarter sig til det komiske
Herfra kørte vi videre af en større vej og et stykke motorvej ned til Sirmione og for at komme på en motorvej i Italien, så skal man jo altså gennem et betalingsanlæg, hvor man trækker en billet - det gjorde vi så bare lige 3 gange - ja jeg mener, det var i det samme betalingsanlæg, gemalen er absolut ikke enig - vi får aldrig opklaret hvem af os, der har ret, men komisk var det - 2 gange kørte vi mod Milano, for det viste GPS'en, når vi så lige var drejet op til den side, så hoppede bilen på GPS'en lige over på den anden vej mod Venedig og det var jo den retning, vi skulle i !!!
3. gang hoppede vi ikke på den, men alligevel var det lige ved at gå galt, da vi kom gennem en rundkørsel, men vi fik den reddet :)
Da vi så skulle af motorvejen ved Sirmione, udartede der sig igen en højst komisk situation - en bus holdt ved betalingsstedet i den bane, vi var kommet ind i - chaufføren havde tilsyneladende problemer med betalingen og en eller anden startede hornet - det viste sig at være ham, der holdt lige bag bussen nr to foran os - sådan et fjols, buschaufføren gjorde det jo ikke for at irritere nogen - på et tidspunkt stiger den her hidsige chauffør i bil 2 ud og tænk, det gør ham foran os så også - hvorfor, det må højere magter jo vide, men det var en ældre tysk herre, som næsten ikke kunne få sig bugseret ud af bilen, men ud kom han og så fik han sig med møje og besvær bakset over en "bøjle" og sjoskede hen til betalingsanlægget, som han nåede i det øjeblik bussen begyndte at køre - og hvad skete så- ja manden kunne jo ikke nå tilbage til sin bil, før det blev ham, der skulle køre, så der holdt vi pænt og ventede - alt imens morede svogeren sig med at gestikulerer og forsøge sig ud i det italienske sprog, som han overhovedet ikke forstår og slet ikke taler, sammen med en flok unge mennesker i en bil i banen ved siden af - og de var så sandelig med på spøgen :)
Nå men det viste sig altså, at de to hidsigpropper foran os heller ikke kunne finde ud af det med betalingsanlægget, så de var da meget heldige med, at damen der var kommet til for at hjælpe buschaufføren ikke havde forladt stedet - og hun rystede på hovedet, da den ældre tyske herre foran os kørte  - vi kørte igennem uden problemer og kom ned til den gamle bydel i Sirmione :)

Sirmione
Hold da nu op, her var mange mennesker og der var bare varmt - 36 gr var den oppe på sidst på eftermiddagen.
Vi fandt en bar, hvor vi kunne sidde ude i markisens skygge og nyde en kold drik

 Vi sad lige ud til et torv, hvor folk gik ned for at sejle med færgen, så der kom rigtig mange forbi - det er utroligt, hvor forskellige man er, de fleste gik meget let påklædte rundt, nogen havde som gemalen langbukser på (det har han, fordi han har været ramt af modermærkekræft) og så var der japanerne, de var simpelthen pakket ind, så jeg kunne få hedeslag bare af at se på dem - de havde langbukser, jakker og hatte på!!
Vi fortsatte lidt ind gennem de små gyder med de mange turistprægede butikker og isboder.
Vi gik nu ikke så langt ind, for der var bare så mange mennesker, der kom en del biler ind, som skulle til deres hoteller, de har nemlig lov til at køre igennem og der kan lige nøjagtig være en bil mellem husene, så trafikken styres med lysreguleringer.
Da vi havde set dette smukke syn
vendte vi omkring, købte en is og gik så ud fra den gamle bydel igen.
Vi har været i den gamle bydel i Sirmione mange gange og det er noget for sig selv, men vi fortrækker det klart på en årstid, hvor der er knap så mange turister og ikke 36 gr varmt.

Så gik heldagsturen tilbage til vores hotel
stille og roligt langs Gardasøen, hvor dagens værste trafik var overstået.
Ingen af os var særlig sultne, men vi endte med at spise en burger, fordi vi alligevel ikke var sikre på, at vi kunne klare os helt til morgenmaden og det var blevet for sent at finde andet at spise.

Fortsættelse følger senere .....

2 kommentarer:

 1. Nu nåede jeg endelig igennem dine 3 lange men fine ferieberetninger og venter spændt på det (eller de) sidste.
  Jeg er også flittig bruger af de der søsygearmbånd, og selvom jeg får ubehag under sejlture og buskørsel, så bilder mig ind de virker. Jeg har i hvert fald heldigvis ikke været rigtig sø- eller køresyg med opkast til følge og ej heller dårlig flere dage efter, som jeg ellers tit har været.
  Pyh... Den varme er også kige i overkanten til mig. Her har vi haft det rigeligt varmt og tært med temperaturer over 25 grader, mens det bare har regnet i det jyske i flere uger.

  SvarSlet
 2. Hej Pia
  Rart at høre, du også bruger søsygearmbånd, for jeg har ikke hørt andre voksne, der bruger dem - jeg spurgte på facebook, men der var det kun min venindes barnebarn, der havde god erfaring med dem.
  Jeg oplevede faktisk lige som dig, at jeg ret hurtigt var ovre køresygen, der var faktisk ikke noget, da vi kørte videre.
  Der kommer et sidste indlæg snart - det er ikke så spændende, det er mest afslapning :)

  SvarSlet