Søg i denne blog

lørdag den 20. december 2014

Et langt liv er slut - min mormor er ikke mere

Det er over en måned siden, jeg sidst har skrevet her - jeg har simpelthen ikke haft overskud til det.
Forhåbentlig bliver det bedre nu.

Min kære søde mormor sov ind i onsdags d. 17. december. Hun var 90 år og har haft et langt og godt liv, men hendes sidste tid var bestemt ikke rar for hende og heller ikke for os, der måtte se på og kunne gøre så lidt.
Hun var blevet livstræt og holdt op med at spise, intet smagte hende mere og hun blev mere og mere afkræftet og lå det sidste par måneder i sin seng hele tiden. Hun blev passet og plejet på plejehjemmet og vi var der så meget, vi nu kunne være.

Desværre blev vi her i huset ramt af virus - ikke bare en gang, men to omgange havde vi, hvilket begrænsede min formåen for at være hos hende.

Hun gav ikke lige slip på livet, hun holdt godt ved og vi synes, det var så synd for hende, men da hun døde var min mor, søster og en niece der og oplevede en smuk afslutning på hendes liv - freden sænkede sig over hende, alt mens en musik-terapeut, der er kommet hos hende, spillede for hende.

Der er meget snart jul, præsten og kirken er meget optaget, og der var ligesom kun to muligheder for bisættelse, fredag altså igår eller på tirsdag d. 23. - min mor og moster valgte, at det skulle være fredag - altså igår, så det var et par hektiske dag.
Der kunne ikke skrives dødsattest før onsdag aften og derfor kunne vi først få min mormor kørt i kapellet torsdag, der skulle tales med præsten og findes ud af, hvor vi kunne få kaffe efter bisættelsen, men det hele gik op i en højere enhed og min mormor fik en pæn bisættelse.

Min mormor var et elskelig menneske, som har været der for os alle - ikke mindst os, der var hendes nærmeste. Hun har passet os op og hjulpet os helt til hun var langt op i 80'erne.
Hun havde faste rengøringsjob her i huset og et par steder mere hver uge indtil hun var lige omkring de 83 år - ja hun var en flittig og arbejdsom dame.
Hun kom til min morfar, mor og moster, da min mor's biologiske mor døde, min mor var 6 år - hun blev deres mor og blev gift med min morfar og hun blev vores mormor, vores børns oldemor og nåede også at blive "tips-olde" for 4 børn og hun gjorde det bare så godt for os alle.
Vi vil mindes hende med glæde og savne hende i mange sammenhænge.
8 kommentarer:

 1. Ja det er altid trist at miste...Det gør mig ondt for dig med savnet af din mormor. Selv om døden er det eneste her i livet man er sikker på så er det alligevel svært at skulle sige farvel. Det sværeste er også som du skriver at man føler sig så magtesløs den sidste tid hvor livstrætheden tager over...Varme tanker til dig herfra. Hav på trods af alt, en glædelig jul og et godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten - vi har haft en hyggelig juleaften med min familie og juledag med min mands familie.
   Jeg fandt ud af, at mine niecer kender en af dine piger og ifølge dem, må hun have arvet dine kreative evner :)

   Slet
 2. Jeg kondolere Randi.
  Det er frygtelig trist at miste...... Og tiden står på en eller anden måde stille i mindernes vingesus. Jeg sender dig og din familie varme tanker, og håber I sammen kan hygge og mindes de mange dejlige oplevelser sammen med din mormor.

  Glædelig Jul.
  Kh A.

  SvarSlet
 3. Tak - Der var ikke længere livskvalitet for min mormor, men der er tomhed og savn, men vi har mange gode minder.
  Vi har haft en god jul og det håber jeg også, du og din familie har.
  Kh Randi

  SvarSlet