Søg i denne blog

fredag den 23. august 2013

Bønnesalat med gulerødder


I dag har vi fået bønnesalat og frikadeller - ja, ja vi fik også kartofler og persillesovs til.

Vi har både gule og grønne bønner i haven og det ser lidt mere dekorativt ud i en ret end kun den ene af farverne.


Jeg skærer gulerødder og bønner i mundrette stykker og koger dem, men ikke mere end der stadig er bid i dem - jeg koger bønner og gulerødder hver for sig - afkøler dem i koldt vand og lader dem dryppe af.
Hakker lidt rødløg og blander i og drysser med hakket persille.
Så laver jeg en olie/eddikedressing af honning, salt, en lille smule varmt vand (til opløsning af honning og salt), tilsætter en sjat balsamico og olie og så rystes eller piskes det sammen og hældes over grøntsagerne.
Skal der være til gæster drysser jeg med saltmandler eller ristet græskarkerner.

Jeg laver gerne en stor portion, for den kan holde sig flere dage i køleskabet.
Det er også en god blanding at komme i en sandwich med skinke - så hakker jeg gerne lige grøntsagerne lidt.

1 kommentar:

  1. Det lyder lækkert og ser også sådan ud :-)
    Vi fik en lækker gulerodssuppe serveret på restaurent forleden. Det havde jeg aldrig hørt eller set før. Det skal afprøves ved lejlighed her i huset.

    SvarSlet