Søg i denne blog

onsdag den 10. juli 2013

Hyldeblomstsaft og lidt havesnak

For første gang har jeg prøvet at lave hyldeblomstsaft


Vi har desværre ikke selv hyldebær i haven, men jeg fik lov at plukke hyldeblomster ved en ejendom her på vejen.
Jeg fandt en opskrift hos Lone Landmand - jeg lavede 1½ portion og fik knap 6 l og måtte altså tage syltetøjsglas i brug, hvis det her bliver en succes, så må jeg købe nogle flere Ikea-flasker.

Det smager bare godt, 
så jeg tror ikke det er sidste gang :)

Ellers er der tid for agurker i drivhuset
Vi har flest skoleagurker, men dog et par planter med større agurker og nogle miniagurker.
Billedet viser høsten igår - 42 stk - så der bliver delt ud til dem, der kommer forbi :)

Ellers graver vi kartofler op, plukker jordbær, henter dild og en smule persille i haven, er så småt ved at bruge af vores løg og hvis Frida kan lade ærterne være, så der bliver nogen tilbage til os, så er de lige om hjørnet - der er også salat på vej og endnu mere persille, både krus og glatbladet :)
Jeg var lidt sen til at få sået squash, så jeg såede i potter, men de er desværre ikke kommet op, så dem må vi undværre i år. 
Jeg har sået butternut-squash, frø jeg har taget fra en købt, de er kommet op, men blomstrer ikke endnu - så det er spændende, om der bliver noget i dem.

Jeg har desværre ikke fået fotograferet mine pæoner og nu er de snart på det sidste, men der har været en del fine blomster i dem i år, de er kun to år gamle og sidste år blev det  ikke til mange knopper deri.
Vi har forsøgt os med fresia i "orangeriet", de har også givet blomster, men de er luset.

Vi skal have lagt fliser omkring vores drivhus og helt ned til "hønsehuset", som jo er vores overdækkede terrasse - så der er noget, der skal graves op i haven - jeg havde en ide til et bed i den del af haven, men har lige sat det på standby, for måske dukker der helt andre tanker op, når først fliserne er lagt.


1 kommentar:

  1. smiler af den lille ærtetyv,
    og hvor er det bare en gave at vi kan hente grønt i vores egne haver, det smager nu bedre end det der ligger i supermarkederne , så det er med at nyde det så længe det varer...

    SvarSlet