Søg i denne blog

fredag den 19. juli 2013

Familiebesøg - moussaka - salat/råkost

Så er jeg her igen.

I onsdags var jeg på farten sammen med min mor og søster. Vi besøgte min tante, der bor ca. 150 km herfra, så det sker ikke så tit - ja faktisk alt for sjældent.

Vi kørte tidligt hjemmefra, havde formiddagskaffe med, så var vi hos min tante til frokost og eftermiddagskaffe. En rigtig hyggelig eftermiddag havde vi.

Vi skulle hjem til aften, for min moster fra Roskilde var på besøg hos min mormor på plejehjemmet.
Hun havde sin datter og to små børnebørn med, så de kom hjem til min mor og spiste, inden de igen skulle tilbage til "øen".
Min mor havde forberedt maden inden vi tog afsted, og vi nåede hjem og fik også at få et par hyggelige timer sammen med dem.

En dejlig dag med ene kvinder/piger og en masse snak :)

Igår havde gemalen fødselsdag, men det blev en meget stille og rolig dag. Han er så snottet, og har været til røntgen for at se om der skulle være lungebetændelse, men det var der ikke.
Vi var herhjemme, kun os selv to - der er ingen grund til, at der kommer nogen og bliver smittet, desuden er der ikke mange hjemme for tiden - der er jo ferietid.

Jeg fik plukket de første hindbær igår
Der var ikke mange og de er forholdsvis små, det er fordi, de er på gamle hindbærris. 
Der kommer først bær på de nye ris senere på sommeren og de plejer at blive store og flotte - 
men vi skal da gerne til at have noget regn, 
hvis de ikke skal tørre helt inden, inden de når at modne.

Vi høster stadig masser af agurker
Det var høsten igår - vi deler ud af dem, for så mange kan vi slet ikke selv omsætte
næste år skal vi vist  have færre agurkeplanter - 
ja alternativt skal vi da have endnu flere
 og starte en agurke-butik :)

Vi venter stadig på at tomaterne modner
Jeg har spist den ene, der var moden forleden dag.

Her spiser vi varm mad til middag, og i dag har vi fået moussaka - jeg havde en aubergine, købt på tilbud i Lidl for 5 kr., jeg havde en sjat mælkesovs tilovers fra igår, som jeg tilsatte noget revet ost, brugte hakket oksekød 3-7% som også var købt på tilbud i Lidl, kartofler og løg har vi i haven, en dåse hakket tomater havde jeg i skabet - så vi fik dejlig mad til billige penge i dag. 

Til moussakaen  lavede jeg en meget meget nem salat
Fint snittet spidskål
ærter ny-plukket fra haven
mormor-dressing- 
 ca.en kvart dl. piskefløde, citronsaft og sukker

Lige om lidt vil jeg gå ud og plukke ribs - jeg vil lave gele - det har jeg aldrig prøvet, så det må være på tide.

4 kommentarer:

 1. Hvor lyder det hyggeligt med alle de piger :-) Snakken har sikkert gået ivrigt.
  Hvis du ikke er klar over det, så kan du skære agurkerne i tynde skiver og lægge dem i passende portioner i fryseren.(ca. 1 kg) Til vinter tager du dem så op til agurkesalat.
  Så er de blevet udvandet ved at ligge i fryseren. Så de skal blot vrides...og derefter lægges i lagen med eddike og sukker.
  Sådan bruger jeg dem, jeg har for meget.
  God bedring til gemalen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit råd - jeg frøs også skiver sidste år, men synes de blev lidt for slatne, når jeg tilberedte dem, men jeg kom også vand ved, lige som jeg gør, når jeg laver agurkesalat af friske agurker, det skal forsøges uden.
   Jeg prøvede også at lave nogle agurkesalat, der kunne holde længe, men det var rigelig sur, så det spiste vi ikke - så der skal arbejdes lidt med det.

   Slet
 2. sikke en dejlig dag du har haft, med alle de quinder , er der blevet snakket igennem er jeg sikker på :-) ,,,,, det må være er virus, din gemal har fået,,,, og den er fløjet over til mig tror jeg , jeg hoster og er forkølet influenza agtig i kroppen , men jeg gir mig ikke sådan lige,har æret på stranden hele dagen , snuppede et par panodiler hver fjerde time,,, rigtig od bedring til din kære mand

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak Jonna, der er lidt bedring, men jeg synes da godt nok det varer længe - du må også have god bedring.

   Slet