Søg i denne blog

fredag den 31. maj 2013

Lakrids-kys og havearbejde

Dejligt vejr, der var igår, og vi også er vågnet til i dag :)

Så er det jo bare med at komme udenfor - så jeg var i haven igår eftermiddag.
puha - det var ikke meget, jeg nåede, men hårdt arbejde var det.

Jeg har nogle gamle Fairy-roser, jeg har fået fra min mormor's have, da vi fik dem, blev de bare plantet et sted i græsplænen, hvor der var en plet bar jord.
Sidste år besluttede jeg så, at de skulle lade livet, men vi fik dem ikke gravet op og de fik lov at gro efter i ukrudt.

Nu skyder de så gevaldigt igen og jeg kan ikke få mig til at kassere dem, så der var kun en ting at gøre - få dem befriet for mælkebøtter, græs og hvad der nu groede op imellem dem.

Alt mens jeg gik derude, havde jeg lakrids-kys i ovnen.
Vi havde fået koldskål til middag, og vi er ikke så salmonella-forskrækket, så jeg bruger blommerne fra de økologiske æg, vi henter ved en økologisk æggeproducent ikke langt herfra - så jeg stod lige med 4 æggehvider og så havde jo lige set Søren Gericke lave marengs med lakrids i Cecilie og Madklubben - så det skulle da prøves.


Jeg er ikke så vild med marengs, men de her smager da af lidt andet end sukker.

Jeg surfede rundt på nettet og kiggede opskrifter, de ligner stort set hinanden - så hvor opskriften stammer fra, kan jeg ikke fortælle, men jeg brugte :

4 æggehvider, som blev pisket stive, tilsatte
265 gr. sukker og
1½ tsk. lakridsrodspulver og piskede igen rigtig godt.
Massen kom i en sprøjteposen og der blev sprøjtet 58 pæne kys ud på bagepapir.
I ovnen ved 100 gr. og varmluft i 1 time og 10 min.
Næste gang vil jeg bruge lidt mere lakridspulver.


1 kommentar:

  1. Her er det også et fantastisk vejr. Det lyder meget lækkert med lakridskys - måske de skal prøves i løbet af weekenden.
    Ønsker dig en dejlig dag :)

    SvarSlet