Søg i denne blog

torsdag den 1. november 2012

Jordskokker - ovnbagte rodfrugter

I dag har vi gravet vores første jordskokker op ude i haven.

Sidste år fik vi foræret nogle fine jordskokker, flere end vi kunne spise, så de blev plantet ude i haven.
Først troede vi slet ikke, de kom op, men hold nu op lige med et, så stod der en hel skov - jeg havde hørt, at de blev høje, men blev alligevel overrasket:-)

Jeg fik læst mig til, at vi ikke skulle begynde at tage af dem før i slutningen af oktober - og det blev så den 1. november, vi fik taget de første.

De blev bagt i ovnen sammen med pastinak, gulerod, selleri og så lige lidt rosenkål - det med rosenkål har jeg ikke prøvet før, men det var rigtig godt - jordskokkerne de blev for bagte/udkogte - så de skal vel at mærke ikke have så meget eller laves i større stykker.
De blev spist til en oksehøjrebskotelet.

2 kommentarer:

  1. Vi elsker også jordskokker, og da jeg hos min mands fætter hørte, at de voksede som ukrudt, tænkte jeg at jeg ville prøve her i Grønland. Jeg lagde tre og vupti - i løbet af ganske kort tid stod der 1 meters plante ved hver.
    Jeg har ikke nået at tjekke om der var knolde under inden frosten kom, men da de kommer igen og igen, så er der måske jordskokker til os næste år.

    SvarSlet
  2. Ovnbagte rodfrugter er lækkert og du har ret i at jordskokkerne ikke skal have så lang tid som kartofler og gulerødder...der er bedst når de ikk er for smattede...

    SvarSlet