Søg i denne blog

mandag den 23. juli 2012

Mig og mit kamera og en fødseldagsbrunch

Tro det eller ej - men jeg er skam blevet meget bedrer til at medbringe mit kamera - nu skal jeg også bare huske at bruge det

For ellers går det jo som her - et billede, hvor det meste er spist :-)

Spejlæg i muffinsforme var et hit - det var også rimelig nemt -
en skive bacon lægges rundt i kanten, gerne helt op på kanten, så ægget ikke kan gro i - så lægges der en skive tomat i bunden (brug en mellemstor tomat og hvis det er store æg, skal skiven ikke være for tyk), ægget slåes ud og hældes i - vupti ind i ovenen, varmluft 180 gr. i 15-20 min..   -  eneste minus var rengøring af formen bagefter!

Der var selvfølgelig også andet mad på bordet og de fik amerikanske pandekager og en brunsviger med slik på og flødeskum til:-)

Jeg har regnet lidt på det, der var købt 2 slags spegepølse, skinke og jagtpølse, italiensksalat, 3x250 gr. coctailpølser og 6 pk.bacon, en alm. ost og 3 stk. goudaost og en friskost med urter, 2 meloner, vindruer, tomater, forårsløg og 3 stk. peberfrugt, 2 bk. æg, 8 l. juice og ½ l. fløde + mel, gær, sukker, kærnemælk og farin til bagning - så blev der brugt kaffe og te og andre drikkevarer, og så er der nok noget, jeg har glemt - men alt i alt står sådan en brunch til 20 personer i ca. 1000 kr. og så er der altså frokost til os i flere dage, masser af juice i køleskabet og brød i fryseren.

Der blev snakket og der blev grinet
(min søster hørte vist noget sjovt lige der)

Der blev hygget og
der blev nysset

En god dag - og gemalen fik dejlige gaver bl.a potter til at hænge på væggen i hønsehuset, og så kommer der et plantebord i stål, som skal stå i hønsehuset, og hovedformålet med det er, at det skal fungere som "anretterbord/afsætningsbord" når der grilles :-)
En fin trøje og en dejlig kurv med hans ynglings kirsebærvin og lakridser fik han også - der var en orkide til mig og der var blomster i potterne :-)


5 kommentarer:

 1. Uhm, siger jeg bare! Det er en genial idé med de æg. NU har jeg endelig en gyldig undskyldning til at købe sådan en form :)
  Billederne siger det hele - I har bare hygget jer. Tillykke med manden.
  Vh Louise

  SvarSlet
 2. Sikke en hyggelig dag i har haft ....

  SvarSlet
 3. God ide med æggene der...den vil jeg afprøve...rengøringen af formene må opvaskeren tage sig af, det går vist hvis de har været sat lidt i blød.
  Fedt du regner ud havd sådan en omgang koster...det er sådan noget jeg også gør...bare fordi jeg godt kan lide at vide det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Pga mit tidligere arbejde har jeg været til en del morgenmad i Ålborg, og har derfor smagt brunsviger med flødeskum, hvilket smager rigtig dejligt!
   Men jeg er helt sikker på, at mange her fra Djævleøen ville rykke på næsen af flødeskummet :-)
   Jeg synes, det er underligt så stor forskel, der kan være i ét lille land.
   Men hjertelig tillykke med gemalen, og dit yderst vellykket arrangement.

   Knus Lene

   Slet
 4. Den rene guf, som du endnu engang disker op med!!!
  Et lille godt råd til dig omkring dine æg, som jeg selv bruger med bravour! I stedet for den muffinformen i metal, bruger jeg de store papir muffinforme, som man blandt andet kan købe i COOPs butikker, altså ikke de små flotte med blomster og farve, de her er hvide og egner sig perfekt til formålet! Tænk så, så er der 0 opvask!!! Jeg plejer at lægge et stk. bagepapir på pladen, før jeg sætter formene på (fylder dem først, når de står på pladen!) bagepapiret bare for at være 100% sikker på, at der ikke bli'r nogen form for opvask :D :D :D

  SvarSlet