Dette er dagens høst - dejligt :-)
der er både skoleagurker, miniagurker og den første salatagurk.
Vi har høstet agurker i mere end en uge nu og de sidste dage er det bare gået stærkt. Nana og Laura fik hver især lige så stor en portion med hjem i søndags, som der er her på billedet, og jeg har lavet agurkesalat i dag.
Det skulle have været tzatiki, men jeg var sørme gået tør for græsk yoghurt og havde altså heller ikke andre surmælksprodukter, der kunne bruges.
Agurkesalaten blev sammen med nye kartofler fra haven spist til dette farsbrød
Det er sådan en selvkombineret opskrift, som vi synes blev ret god
Der er brugt en god flæskefars med 3-7% fedt, som jeg rørte med et lille løg, der havde været i blenderen sammen med en stor håndfuld kruspersille, bladene fra en stor stilk oregano og 2 fed hvidløg, en rest feta skåret i små tern, et par æg, en spsk mel, en ordentlig sjat havregryn, salt og citronpeber og så en skvat vand, så farsen fik den rette konsistens.
Så kom det i et ovnfast fad, der var penslet med olivenolie, der blev lagt tomatskiver over og ind i ovnen ved 225 gr. i ca. 50 min..
Jeg havde lavet farsbrødet, som stod i køleskabet, så kunne gemalen stille det i ovnen på rette tisdspunkt, alt mens jeg motionerede i motionscentret :-)
For tiden gør gemalen gladelig kartoflerne rene - det er da også det aller nemmeste tidspunkt af året og få den tjans ;-)
Sikke mange agurker du har fået høstet
SvarSletOg madbilleder :-)
SvarSlet