Søg i denne blog

fredag den 16. marts 2012

Varm mad ca. kl. 12

Ja - her i huset spises der varm mad til middag, fordi gemalen har nogle atypiske arbejdstider.
Det er på sin vis rart nok, men det griber også forstyrrende ind i en dagsrytme.
Det tager jo lidt længere tid, end det gør at sætte en rugbrødsmad på bordet.
Men selv om vi nu har gjort det længe, så er det stadig svært at huske, at få noget op af fryseren dagen før - så nogle dage må jeg bare finde på i en fart.

Sådan var det igår og det endte med grøntsagssuppe - jeg tog
 4 kartofler, 4 gulerødder og en tyk skive selleri,
det blev skåret i småstykker og kogt i
8 dl. vand med en dusk persille, 2 fed hvidløg og 1 bouillonterning.
Da grøntsagerne var møre blev suppen blendet og jeg kom
100 gr. philidefia light, 4 porrer skåret i tynde skiver og et drys tørret timian i,  og så fik det et opkog til porrerne var tilpas.
Dertil fik vi et drys skinkestrimler og

ciabatta flütes
Det er en utrolig nem opskrift, dejen slåes med ske og efter hævning hældes den ud på den meldryssede bageplade og skæres ud til den brødstørrelse man ønsker. I følge opskriften er det 3 brød.

Opskriften har jeg fra denne bog, som jeg også har nævnt i tidligere indlæg.

Det meste af eftermiddagen gik med en hovedrengøring af badeværelset - hold da op, det er dejligt, når det er gjort:-)

Så jeg kunne med god samvittighed tage over til svigerdatteren med håndklæderne, som hun blev rigtig glad for.
Laura fik en læbepomade med kirsebærsmag - det er nogen gange ganske utrolig, hvor lidt der skal til at fornøje en 5-årig :-)

Jeg fik aftensmad, mørbradbøf, sønnen ringede og højtaleren blev slået til, så jeg kunne også høre hans snak med Laura og så læste jeg godnathistorie for Laura, Tommelise læste vi - så jeg var også rigtig glad :-)

4 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig dag du fik ,din suppe lyder rigtig skøn , den er værd at prøve...
    rigtig god week-end til dig,,,

    SvarSlet
  2. Selvom vi først spiser varm mad til aftens, bl.a. fordi jeg endnu er på arbejdsmarkedet, så hænder det også, ret tit, at menuen bliver besluttet, alt efter "hvad kan vi nå." Det sker også i weekenderne. Men skønt er det når menuen er planlagt

    SvarSlet
  3. Nøj, Randi..

    Sad lige og diskuterede aftensmad med min kære mand og husets kok.. Heldigt det er den samme mand jeg her taler om..

    Det lyder ganske dejligt.. man skal ikke nødvendigvis lide for at passe på figuren..

    held og lykke med projektet fremover..

    Tak for dine søde kommentarer på min blog..
    husk blogtræf hvis det er muligt-

    Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Lone - jeg vil rigtig gerne til blogtræf, men skal lige have fundet ud af, om det går an - barnebarnet fylder år d. 11. maj og jeg kan jo lige forestille mig, at der skal holdes fødseldag.

      Slet