Søg i denne blog

tirsdag den 14. februar 2012

Kogebøger og madlavning

Igår skrev jeg om mad og da jeg tog et billede af den kogebog, som jeg havde brugt, faldt jeg lidt i staver over min bogreol i køkkenet

Kogebøger fordelt på 3 hylder


Øverst alt rodet, små hæfter, fundet i blade og butikker,
samt div. print fra nettet


I øjenhøjde de bøger, som jeg bruger mest for tiden


Nederst disse gamle kogebøger, som altså indeholder nogle få opskrifter, som jeg bruger med mellemrum


Det er såmænd ikke længe siden, jeg holdt oprydning blandt kogebøgerne og fik nogle sat på loftet, for ellers kunne jeg ikke blive ved med at have dem.
Bl.a har jeg lagt alle de små "karoline-kogebøger" væk - dem elsker jeg ellers, men der er altså også meget fed mad i dem, så jeg synes, de skulle holde pause, men når jeg så ser på printene, kan jeg se, at jeg bare henter opskrifterne inde på Arla's hjemmeside i stedet.

Jeg har også de her gamle små hæfter fra Tørsleff  "den røde kogebog" "den blå bagebog" osv.. De er godt brugte og jeg bruger stadig tit den røde kogebog, hvis jeg lige står og skal vide noget om, hvor mange grader eller hvor lang tid en eller anden ret skal have.

Jeg kan se på mine kogebøger, at vores kostvaner har ændret sig markant i tidens løb, i dag bruger jeg oftest opskrifter med masser af grøntsager og mindre fedtstof. Kager indeholder ofte en form for frugt og brødet er bagt af grove melsorter.
Meget ofte bruger jeg bare kogebøgerne som inspiration og brygger så selv noget sammen, afhængig af hvad vi har i huset og hvad vi kan li'.

Ind imellem bliver jeg træt af at være den, der altid står for maden, men det går som regel hurtigt over, for jeg kan faktisk godt li' at lave mad og gerne nye retter, jeg kan godt li', når jeg får ændret en opskrift med masser af kalorier til noget der ligner, men med betydelig færrer kalorier.
Men jeg laver også gerne gammeldags mad med brun sovs, for det er de unge mennesker blevet meget glade for og det skal der være plads til ind imellem :-)

Når jeg skriver dette, tænker jeg, at jeg da egentlig laver meget forskelligt mad, men i dagligdagen synes jeg ofte, jeg kører i de samme opskrifter igen og igen.

I dag skal vi have suppe - jeg har hjemmelavet oksekødssuppe i fryseren, så koger jeg nogle gulerødder, porrer og lidt selleri og kommer i sammen med købte mel- og kødboller og så får vi brød til - idag er det købte grov flutes, simpelthen fordi de var utrolig billige, så de skal lige prøves.
Der er en ting, som jeg endnu ikke har prøvet, det er at lave melboller - det har jeg aldrig haft lyst til, men har godt nok overvejet at prøve, for jeg kan da godt smage, at min svigerindes hjemmelavede altså er bedrer end de købte :-)

5 kommentarer:

 1. Jeg går også. Efter den sunde mad - men har stadig alle bindende af mad fra a-z stående. Gad vide om man kan sælge dem? Kender du. Www.heede.dk - gode sunde opskrifter ..
  Hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også tænkt på det med at sælge, men jeg tror ikke, det er nemt - mit indtryk er, at folk der vil have den slags går i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.
   Jeg kender ikke den side, den må jeg ind og kigge på.

   Slet
 2. Jeg elsker kogebøger,køber dem , men bruger dem sjællendt, du kan hente en app store til din mobiltelefon,med alle Arlas kogebøger, så har du dem altid ved hånden, som min datter siger det er smart hvis man er ude og handle og ikke kan huske hvad det lige var for et krydderi man f. eks manglede til den ret man havde i tankerne...

  SvarSlet
  Svar
  1. øhh jeg har sørme ikke sådan en telefon, maan kan få den slags smarte ting til - men kan godt høre, at det er utrolig mange ting, sådan et apperat kan bruges til - min datter har lige fået en ny I-phone 4, tror jeg den hedder og der er jo ingen grænser for, hvad det apperat kan bruges til ;-)
   En del af mine kogebøger bruger jeg heller ikke ret meget, men jeg oplever alligevel, at jeg henter inspiration i dem og kan komme i tanke om et eller andet, som jeg lige skal finde frem. Da jeg rydde nogle af dem væk, var et udgangspunkt, at dem, jeg nærmest ikke vidste, jeg ejede, de skulle ikke stå og fylde :-)

   Slet
 3. Jeg har også mange koge/bagebøger og bruger dem nogenlunde lige som dig :)

  SvarSlet