Søg i denne blog

søndag den 25. september 2011

Rodfrugter

Ja, rodfrugter er sund og god mad. Jeg har både pastinakker og persillerødder i haven, men bruger mest pastinakker, fordi de er størst og ja, hvorfor ved jeg ellers ikke.
Igår skulle vi have en andebryststeg til aften, og jeg synes ikke tilbehøret skulle være alt for juleagtig, så jeg gik på opdagelse i nogle kogebøger og fik følgende brygget sammen:

ca. ½ kg. persillerødder skåret i smalle strimler
4 mellemstore æbler i både
1 håndfuld groft hakket mandler
lidt frisk timian
akaciehonning og salt
Jeg smurte panden med andefedt, men der kan lige så godt bruges olivenolie, kom persillerødderne på og lidt efter æblerne, da jeg synes, det havde en pæn kulør og fin konsistens, kom mandlerne på og efter et par minutter kom jeg salt og honning på, honningen er i sådan en sprøjteflaske, så hvor meget er svært at sige, til sidst dryssede jeg den friske timian over.
Det smagte rigtig godt - jeg prøvede at komme lidt hindbæreddike på, det er også rigtig godt, hvis man er til det mere syrlige.
Selv Staun spiste persillerødder, for det er vist egentlig hans skyld, jeg ikke bruger dem så meget :-)
I dag kommer Peter og kløver brænde for Staun og Karina og Laura kommer med, så jeg er lige ved at bage en kage, en mandelbund, som der skal hindbærskum på. De skal også spise til aften, der skal vi have højrebssteg (jeg fandt et stykke i bunden af fryseren, som jeg ikke vidste, jeg havde - pinligt) bønnesalat, agurkesalat, kartofler og sovs dertil og så må de få is med jordbærsovs, hvis de kan klare mere :-)

4 kommentarer: